Kuvassa pannukakkupala, jonka päällä kermavaahtoa, marjoja ja kinuskia

Pannukakku

Maailman paras pannari on ehdottomasti minun äidin tekemää, mutta tämäkin on herkullista sillä tämä on äitini resepti!

🔪Vaikeustaso

Helppo

🥣 Annoksia

12

⏱️Valmistusaika

1 tunti

❄️ Säilytys

Parasta tuoreena | Säilyy jääkaapissa noin 4 päivää. | Kestää pakastuksen. Maksimi pakastusaika 3 kuukautta.

Ainesosat

4 kananmunaa
0,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 tl suolaa
75 g voita

Tarvitset näitä välineitä

2 kulhoa
1 dl mitta
1 tl mitta
Vispilä
Leivinpaperia
Uunipelti

Valmistusohjeet

1. Riko 4  kananmunaa kulhoon.

2. Mittaa kulhoon 0,5 dl (yksi harmaa mitallinen) sokeria.

3. Vatkaa kananmunia ja sokeria kevyesti, jotta väri vaalenee aavistuksen ja kananmunien rakenne menee rikki.

4. Mittaa kulhoon 4 dl (neljä vaaleanpunaista mitallista) vehnäjauhoja.

5. Mittaa kulhoon 3 dl (kolme vaaleanpunaista mitallista) maitoa.

6. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.

7. Mittaa kulhoon loput 5 dl (kolme vaaleanpunaista mitallista) maitoa.

8. Mittaa kulhoon 1 tl (yksi vihreä mitallinen) suolaa.

9. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.

10. Anna taikinan levätä 30 min.

11. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

12. Mittaa 75 g voita ja siirrä se mikron kestävään kulhoon.

13. Sulata voi.

14. Kaada sulatettu voi pannaritaikinaan.

15. Sekoita voi taikinan joukkoon.

16. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

17. Kaada pannaritaikina pellille.

18. Siirrä uunipelti uuniin.

19. Paista pannaria 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Haluatko valmistaa ruokaa lapsen kanssa yhdessä? Katso teille sopivan taitotason ohjeet alta. 

Voit tarkastaa teille sopivan taitotason testillä.

Näin luet ohjeita: Tälle taitotasolle sopivat ohjeet on kuvattu mustalla värillä. Aikuisten ohjeet on kursivoitu ja kuvattu punaisella värillä. Aikuisten ja lasten yhteiset vaiheet on lihavoitu ja kuvattu vihreällä värillä.



1. Riko 4 kananmunaa kulhoon.


2. Mittaa kulhoon 0,5 dl (yksi harmaa mitallinen) sokeria.


3. Vatkaa kananmunia ja sokeria kevyesti, jotta väri vaalenee aavistuksen ja kananmunien rakenne menee rikki.


4. Mittaa kulhoon 4 dl (neljä vaaleanpunaista mitallista) vehnäjauhoja.

5. Mittaa kulhoon 3 dl (kolme vaaleanpunaista mitallista) maitoa.

6. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.


7. Mittaa kulhoon loput 5 dl (kolme vaaleanpunaista mitallista) maitoa.

8. Mittaa kulhoon 1 tl (yksi vihreä mitallinen) suolaa.

9. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.

10. Anna taikinan levätä 30 min.


11. Auta lasta uunin käytön kanssa.

11. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.


12. Auta lasta voimäärän arvioinnissa.

12. Mittaa 75 g voita ja siirrä se mikron kestävään kulhoon.

13. Sulata voi.

14. Kaada sulatettu voi pannaritaikinaan.

15. Sekoita voi taikinan joukkoon.


16. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
17. Kaada pannaritaikina pellille.


18. Siirrä uunipelti uuniin.


19. Paista pannaria 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Näin luet ohjeita: Tälle taitotasolle sopivat ohjeet on kuvattu mustalla värillä. Aikuisten ohjeet on kursivoitu ja kuvattu punaisella värillä. Aikuisten ja lasten yhteiset vaiheet on lihavoitu ja kuvattu vihreällä värillä.



1. Riko 4 kananmunaa kulhoon.


2. – 9. Etsi raaka-aineet (sokeri, vehnäjauho, maito ja suola) ja tarvittavat mitat (0,5 dl mitta, 1 dl mitta ja 1 tl mitta). Auta lasta raaka-aineiden mittaamisessa.

2. Mittaa kulhoon 0,5 dl (yksi harmaa mitallinen) sokeria.


3. Vatkaa kananmunia ja sokeria kevyesti, jotta väri vaalenee aavistuksen ja kananmunien rakenne menee rikki.


4. Mittaa kulhoon 4 dl (neljä vaaleanpunaista mitallista) vehnäjauhoja.

5. Mittaa kulhoon 3 dl (kolme vaaleanpunaista mitallista) maitoa.

6. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.


7. Mittaa kulhoon loput 5 dl (kolme vaaleanpunaista mitallista) maitoa.

8. Mittaa kulhoon 1 tl (yksi vihreä mitallinen) suolaa.

9. Tarkista että taikina on tasaista, kulhon pohjalle jää herkästi vehnäjauhoja.

9. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.

10. Anna taikinan levätä 30 min.


11. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.


12. Mittaa 75 g voita ja siirrä se mikron kestävään kulhoon.

13. Sulata voi.

14. Kaada sulatettu voi pannaritaikinaan.

15. Sekoita voi taikinan joukkoon.


16-17. Auta lasta uunipellin vuoraamisessa ja taikinan kaatamisessa.

16. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
17. Kaada pannaritaikina pellille.


18. Siirrä uunipelti uuniin.


19. Paista pannaria 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Näin luet ohjeita: Tälle taitotasolle sopivat ohjeet on kuvattu mustalla värillä. Aikuisten ohjeet on kursivoitu ja kuvattu punaisella värillä. Aikuisten ja lasten yhteiset vaiheet on lihavoitu ja kuvattu vihreällä värillä.



1. Riko 4 kananmunaa kulhoon.


2. Mittaa kulhoon 0,5 dl (yksi harmaa mitallinen) sokeria.


3. Vatkaa kananmunia ja sokeria kevyesti, jotta väri vaalenee aavistuksen ja kananmunien rakenne menee rikki.


4. Mittaa kulhoon 4 dl (neljä vaaleanpunaista mitallista) vehnäjauhoja.
5. Mittaa kulhoon 3 dl (kolme vaaleanpunaista mitallista) maitoa.
6. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.


7. Mittaa kulhoon loput 5 dl (kolme vaaleanpunaista mitallista) maitoa.
8. Mittaa kulhoon 1 tl (yksi vihreä mitallinen) suolaa.
9. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.
10. Anna taikinan levätä 30 min.


11. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.


12. Mittaa 75 g voita ja siirrä se mikron kestävään kulhoon.
13. Sulata voi.
14. Kaada sulatettu voi pannaritaikinaan.
15. Sekoita voi taikinan joukkoon.


16. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
17. Kaada pannaritaikina pellille.


18. Siirrä uunipelti uuniin.


19. Paista pannaria 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Vinkkilaari!

Pannariin voit hyödyntää maidon, jonka parasta ennen päivä on lähestymässä!

Reseptin laatija Hanna-Riikka
Kutsu myös ystäväsi Sapuskasankareihin:

Kommentoi

Shopping Cart